• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Jutranja molitev - Meditacija

Ko se ta hip prebujam, o, Gospod, s Svetim Duhom blagoslavljaj mojo zavest, da bi se znal veseliti Tvoje navzočnosti. In veselim naj se novega dne, ne glede na to, kaj bom doživel v dnevu, ki mi je podarjen.

Ko odpiram oči, o, Gospod, blagoslavljaj moj vid, da bi v stvarstvu, ki si ga ustvaril za nas ljudi, znal gledati delo tvoje vsemogočnosti, v sočloveku sestro ali brata - bitje s srcem, v prijatelju moč in oporo, v tistem, ki me bo danes zaničeval nekoga, ki je vreden moje molitve in Tvojega usmiljenja.

Ko se še leže v postelji pokrižam, o, Gospod, po moji roki me s svojo roko blagoslovi Ti:

V imenu Očeta - blagoslovi moj razum in misli,

in Sina - blagoslovi moje srce in voljo,

in Svetega Duha – blagoslovi moja dejanja in lastno nadarjenost.

Amen. Tako bodi, tako se zgodi.

Ko se dvigam s postelje, naj ti Gospod rečem: hvala za počitek, za sanje, za nove moči, ki sem jih to noč prejel. Hvala ti za nov dan.

Ko s svojimi nogami stopam na tla, o, Gospod, naj se znam veseliti podarjenega mi življenja in obstoja na tem svetu.

Ko bom v tem dnevu spregovoril s sočlovekom, o, moj Bog, naj bodo moje besede premišljene, preudarne in prijazne. Naj topijo ledena srca, naj žalostne potolažijo, osamljene osrečijo, nejevoljne razveselijo, sebične in ošabne pa razorožijo navidezne moči. Naj vsem prinašajo vero, upanje in ljubezen. Naj prinašajo Resnico!

Naj sem pripravljen prisluhniti sočloveku, od drugega pa naj sprejmem pomoč, ko bom potreboval roko bližnjega.

Ko bom v tem dnevu doživljal uspehe, o moj Bog, naj ne postanem prevzeten in tekmovalen. Naj mi uspehi ne postanejo hrana za sebičnost, ošabnost in napuh. Naj svojo srečo znam deliti z vsemi ljudmi. Zavedam naj se, da mi je vse podarjeno in da je življenje več kot trenuten uspeh.  

O, moj Bog in moj Gospod, ljudje ko smo v življenju uspešni in srečni, te velikokrat zlahka zapustimo. Naj tega danes ne storim še jaz.

Ko bom danes doživljal poraze, moj Bog, naj mi neprijetni trenutki ne postanejo hrana za nevoščljivost, ljubosumje, nejevoljo in maščevalnost. Naj takrat ne obsojam ne Tebe ne drugih ljudi. Neprijetne trenutke naj sprejemam,  tako kot Ti Jezus, ki si pod križem trikrat padel, pa tudi vstal.

Moj Bog, ko se bo dan počasi končal, naj bi se zavedal in si priznal, da sem se v tem dnevu tudi kaj zmotil, da sem v njem morebiti koga užalil in da sem marsikaj dobrega opustil.

Naj se  zavedam, da sem grešil.

In že zdaj te prosim: podari mi takrat modrost in ponižnost, da bi si lahko ob koncu dneva izprašal vest in izustil naslednje besede: »Oče, odpusti mi. Nisem vedel, kaj počnem. Kar je vredno obžalovanja obžalujem. Prizadeval se bom popraviti napake in povrniti duhovno in materialno škodo za svoje slabosti. Kar je vredno hvale, pa ti iz vsega srca kličem: Hvala ti moj Bog in moj Gospod. Bodi slavljeno Tvoje ime. Amen «.