• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Župnija Ljubljana Barje

Črna vas 48

1000 LJUBLJANA

 

MAJ 2024

 

Danes je slovesen praznik Binkošti. Hvala za nabirko prejšnje nedelje.

Med tednom ne bo svetih maš zaradi župnijskega misijona na Rakovniku.

V soboto bo na Rakovniku zaključek župnijskega misijona in osrednja slovesnost ob 100 letnici posvetitve cerkve in romarski shod ter župnijski dan. Slovesno sveto mašo ob 12.30, ob somaševanju škofov in duhovnikov, bo vodil kardinal Angel Fernandes Artime. Pri sveti maši bo blagoslov obnovitvenih del, blagoslov kipa sv. Janeza Boska na trgu pred cerkvijo in prevzem vodenja slovenske salezijanske inšpektorije - novi predstojnik Peter Končan. Po slovesnosti bo na igriščih Salezijanskega mladinskega centra pogostitev za vse.

Prihodnja nedelja je nedelja Svete Trojice.

Ta teden ne bo verouka. Veroukarji vabljeni k šmarnicam in sodelovanju pri svetih mašah na Rakovniku.

Priporočamo se za mašne namene v maju in naprej.

Na Rakovniku:

V ponedeljek je praznik Marije, Matere Cerkve – binkoštni ponedeljek. Sveta maša je tudi ob 9.00. Od 17.00 do 18.30 v župnijski dvorani: pogovor o vzgojnih izkušnjah in dobrih praksah.

V torek: ob 9.00 bo v dvorani Glasbene šole srečanje starejših: Kaj me v starosti »gor drži«: gost dr. Jože Ramovš; ob 17.00 v Knjižnici Rudnik: Ko ekrani umolknejo (literarni dogodek v mladinskima pisateljema); ob 20.00 v cerkvi na Rakovniku: Gospod, težko sem ponižen – pogovorni večer med glasbenikom Robertom Pešutom – Magnificom in sobratom salezijancem Klemnom Balažičem.

V torek popoldne od 17.30 naprej vabi Radio Ognjišče na festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca v Šentvidu v Ljubljani.

V sredo: od 20.00 do 21.30 v restavraciji Kubus(Peruzzijeva ulica 105): Kdo je gospodar časa – za vse, ki jim čas uhaja med prsti.

V četrtek: ob 18.00 bodo slovesne prve večernice pred praznikom Marije Pomočnice; ob 19.45 v dvorani Glasbene šole: Pot do uspeha – moški večer z gosti.

V petek obhajamo praznik Marije Pomočnice kristjanov, zavetnice naše župnije. Sveta maša bo tudi ob 9.00. Ob 16.00 na igrišču SMC Rakovnik: Prvi koraki – pogovorna delavnica za mlade družine; ob 18.30 slovesna sveta maša; ob 19.30 v cerkvi: Bog je blizu – osrednji molitveni večer ob glasbi in osebnih zgodbah.

V soboto bo zaključek župnijskega misijona in osrednja slovesnost ob 100 letnici posvetitve cerkve in romarski shod ter župnijski dan. Slovesno sveto mašo ob 12.30, ob somaševanju škofov in duhovnikov, bo vodil kardinal Angel Fernandes Artime. Pri sveti maši bo blagoslov obnovitvenih del, blagoslov kipa sv. Janeza Boska na trgu pred cerkvijo in prevzem vodenja slovenske salezijanske inšpektorije - novi predstojnik Peter Končan. Po slovesnosti bo na igriščih Salezijanskega mladinskega centra pogostitev za vse. Ob 9.00 ne bo svete maše. Nabirka bo za kritje stroškov praznovanja jubileja. Dragi farani, to je naš župnijski praznik, zato lepo vabljeni na to slovesnost.

V soboto se športniki z Rakovnika, dve odbojkarski ekipi in nogometaši, odpravljajo na PGSI igre v Genovo v Italijo, vračajo se v sredo. Priporočamo jih v molitev.

Vabljeni tudi k udeležbi na duhovni program: vsak dan bodo zjutraj ob 7.00 v cerkvi hvalnice. Popoldne ob 16.00 bo izpostavljeno Najsvetejše, ob 18.00 bodo večernice. Med adoracijo v cerkvi bo tudi priložnost za sveto spoved ali duhovni pogovor. Izkoristimo ta milostni čas za poglobitev naše vere.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Krispin, redovnik; v ponedeljek Marija, Mati Cerkve – binkoštni ponedeljek; v torek sv. Timotej, diakon, mučenec; v sredo sv. Marjeta Kasijska, redovnica; v četrtek sv. Servul Tržaški, mučenec; v petek Marija, Pomočnica kristjanovMarija Pomagaj; v soboto sv. Beda Častitljivi, duhovnik, cerkveni učitelj; v nedeljo sv. Filip Neri, duhovnik.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)