• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

MAREC 2023

 

 

Danes je 5. postna, tiha nedelja. Na voljo so oljčne vejice. Prostovoljni darovi so namenjeni za župnijo Ankaran.

Ta teden so svete maše v četrtek in petek ob 19.00 in v soboto ob 8.00.

V soboto ob 9.00 lepo vabljeni na generalno čiščenje cerkve in zimske kapele.

Prihodnja je 6. postna - CVETNA NEDELJA. Če bo vreme primerno, bo blagoslov zelenja pred stopnicami.

Ta teden poteka radijski misijon na Radiu Ognjišče. Spovedni dan bo v petek tudi na Rakovniku, od jutranje do večerne maše.

Na Rakovniku:

V sredo ob 19.15 je v okviru duhovne priprave na župnijski misijon 3. srečanje v sklopu »Koraka vere« z naslovom: Cerkev ima toliko napak – priprava na nekaj pogostih očitkov Cerkvi in razlogi, zakaj kljub temu oznanjevati. Z nami bo p. Andraž Arko. Vabljeni.

V petek zvečer ob 19.30 je za mlade postni duhovni večer v kapeli Majcnove hiše in priložnost za sveto spoved.

V soboto je v mladinskem centru delavnica izdelovanja butaric, od 10.00 do 13.00, in kratek duhovni program ob tem. Vabljeni otroci in starši.

Skavti našega stega se odpravljajo na celodnevni izlet.

Prihodnjo nedeljo popoldne ob 15.00 bo srečanje starejših faranov. Pri sveti maši bo priložnost za sveto spoved in bolniško maziljenje. Vabljeni, da na srečanje pripeljete vaše sorodnike in znance, ki so starejši in potrebujejo prevoz.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Evgenija, mučenka; v ponedeljek sv. Peregrin, redovnik; v torek sv. Proterij, škof; v sredo sv. Štefan IX., papež; v četrtek sv. Janez Klimak, opat; v petek sv. Gvido, opat; v soboto sv. Tomaž Toletinski, misijonar, mučenec; v nedeljo sv. Frančišek Paolski, puščavnik, redovni ustanovitelj.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)