• slide1.jpg
  • slide2.jpg
DEKANIJA LJUBLJANA - VIC - RAKOVNIK

Oktober 2023

 

 

 

Danes  je 26. nedelja med letom – rožnovenska nedelja, pri nas žegnanje ob godu zavetnika naše župnije, nadangela Mihaela. Po sveti maši bo pogostitev pred cerkvijo. Današnji ofer je za povračilo posojila.

Med tednom bosta sveti maši v petek in soboto.

Petek in sobota sta prva v mesecu, izročili se bomo Jezusovem in Marijinem srcu. Obisk bolnikov in ostarelih bo v petek.

Prihodnja je 27. nedelja med letom.

Mesec oktober nas vabi, da ovrednotimo molitev rožnega venca. Vabljeni k molitvi. Pa tudi doma ne pozabimo na molitev, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

Priporočamo se za mašne namene, v oktobru je še veliko prostih dni.

Organizatorji Pohoda za življenje nas vabijo, da se v soboto dopoldne, na Prešernovem trgu, udeležimo skupnega praznovanja življenja od njegovega spočetja do naravne smrti. Iz Rakovnika bomo šli skupaj, kdor bi želel. Odhod je ob 8.45 izpred cerkve.

Umrl je Drago Belovič, Ižanska cesta 408, župnija Lj. – Barje. Pogreb pokojnega je bil v četrtek na Plečnikovih Žalah. Gospod, daj mu večni pokoj.

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri današnji slovesnosti v čast nadangelu Mihaelu, zavetniku naše župnije. Hvala mešanemu pevskemu zboru in vsem, ki ste pripravili pogostitev po maši.

Na Rakovniku:

Začenjamo 6. sezono Srečanj z Bogom. Gre za duhovne večere za mlade. Program vsebuje katehezo, tokrat z naslovom: V živo z Jezusom; temu sledi še molitev ob Najsvetejšem in priložnost za spoved. Srečanje z Bogom bo v dvorani Glasbene šole Rakovnik, v torek ob 19.30. V letu misijona še posebej vabimo mlade naše župnije, da se udeležijo teh srečanj.

V četrtek zvečer ob 19.30 je mladinski verouk za mladeod 1. do 3. letnika.

Godovi v tem tednu: danes goduje sv. Terezija Deteta Jezusa, devica, cerkvena učiteljica; v ponedeljek Angeli varuhi; v torek sv. Frančišek Borgia, redovnik; v sredo sv. Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj; v četrtek sv. Marija Favstina Kowalska, redovnica; v petek sv. Bruno, redovnik, ustanovitelj kartuzijanov; v soboto Rožnovenska Mati Božja; v nedeljo sv. Benedikta, devica, mučenka.

e-pošta: barje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ,   tel.: 031/358 027 (župnik Jože)